Премиерът ще уважи няколко бизнес начинания

Министър-председателят Бойко Борисов ще уважи с присъствието си през следващите дни нови бизнес начинания. Най-напред в четвъртък той ще открие нови съоръжения за обработка на бензин в "Лукойл Нефтохим" в Бургас, с чийто шеф Валентин Златев го свързват отдавнашти приятелски отношения.

Борисов е поканен и на откриването на хотел в Германия, собственост на българския бизнесмен Стефан Шарлопов. Хотелиерът е преустроил сградата "Палменвалд Шварцвалдхоф" във Фройденщат, провинция Баден-Вюртенберг, която е паметник на културата със 120-годишна история.

Премиерът ще бъде на посещение в столицата на Баден-Вюртенберг Щутгарт на 17 май, когато ще се срещне с министър-председателя Стефан Мапус. Борисов е поканен да пререже лентата на хотел "Палменвалд Шварцвалдхоф" в понеделник следобед. На следващия ден на "българската територия" на хотела ще започне двустранен форум "Бизнес шансове в България", организиран от Индустриално-търговската камара на Северен Шварцвалд и Германо-българската индустриално-търговска камара със седалище в София.

Премиерът ще уважи още една инициатива на семейство Златеви, стана ясно в сряда. Борисов ще е патрон на първия международен професионален голф шампионат в Правец през октомври 2011 г. Събитието се провежда в "Голф клуб Правец", собственост на бащата на Валентин Златев – Васил Златев. Състезанието ще се организира и през 2012 и 2013 г.

Поканата към премиера била отправена от изпълнителния директор на Европейската организация на Професионалните голф асоциации Иън Рендъл по време на среща между двамата в Министерски съвет. Рендъл е пожелал на Борисов "да види български състезател по голф, който да представлява страната на Олимпийските игри през 2016 година".

Споделяне

Още от България