Премиерът за инцидента с бащата на президента: Това ме връща преди 90-та година

”45 минути мърлява работа и накрая, милицията изкара невинния виновен”

Премиерът за инцидента с бащата на президента: Това ме връща преди 90-та година

Премиерът Бойко Борисов изрази възмущението си от действията на полицията при инцидента, в който бащата на президента Румен Радев удари с автомобила си на кръгово кръстовище в Харманли триколка, управлявана от мъж с увреждания.

”За случая в Храманли, аз го видях. Въобще тук не искам да коментирам участниците в него. Всеки има своето право да го разглежда по неговия си начин. Питаха ме миналата събота, а аз не знаех. Гледах клипа. Това не е клип, а от видеонаблюдението в града – 6 камери. Гледах действията на полицаите, другите участници не ме интересуват. Около 45 минути мърлява работа”, коментира премиерът в събота .

”Идва една патрулка, вижда, чуди се, чак на 25-ата минута повчат да обезпечават катастрофата, идват други, отиват си. Отиват после на оперативка с един случайно попаднал. Защо не попадна случайно от ГЕРБ някой, а лидерът на БСП? Как случайно попадна с нашите полицаи, под дървото на седянка. След това на другия ден разбирам, че и на събор са ходили“, възмути се Борисов.

”Министър Радев в оставка не може да си контролира хората, а друг ги контролира. Не може да ги вика на оперативки и да им задава задачите, значи не се е старал. И затова се носи отговорност. И накрая, милицията изкара невинния виновен, а пък той разбира се няма претенции. Това ме връща действително преди 90-та година“, коментира Борисов.

По-рано критики за инцидента отправии и зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.
 
Цветанов коментира, че президентът Румен Радев е ”морален стожер в кавички и обслужва изцяло интересите на БСП, за да може да дискредитират държавата”.
 
 
"Ние очаквахме той да е морален стожер, а той девет дни си е мълчал за инцидента с баща му и е правил всичко възможно да го прикрие. Това ли е президентът на България?", коментира Цветанов.
Споделяне

Още по темата

Още от България