Премиерът за Цацаров: Той е най-добрият окръжен съдия

Премиерът Бойко Борисов за пореден път засвидетелства политическата подкрепа на управляващата партия към председателя на Пловдивския окръжен съд Сотир Цацаров, който на този етап е и единственият кандидат за главен прокурор. Той е най-добрият окръжен съдия, с когото съм работил като главен секретар на МВР, заяви министър-председателят.

Сотир Цацаров бе издигнат за главен прокурор от седем членове на ВСС, сред които петима от парламентарната квота и едва двама от представителите на магистратурата. Неофициално той се спряга за основен фаворит на управляващите за главен прокурор. Очаква се негов конкурент да бъде заместник-главният прокурор Галина Тонева.

Още преди Цацаров да бъде официално издигнат, Борисов и вътрешният министър Цветан Цветанов започнаха да "подгряват" публиката за неговата поява. Първо Борисов заяви, че предпочита съдия да стане главен прокурор, а после Цветан Цветанов директно определи Цацаров за "стабилен съдия".

Веднага, след като част от членовете на ВСС издигнаха кандидатурата на пловдивския съдия, Цветанов заяви: "Сотир Цацаров има безупречна репутация в Пловдив и това мисля, че е достатъчно, за да бъде избран за главен прокурор".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Нужно ли е писмено споразумение за новото правителство?