Премиерата на мемоарите на Наташа Кампуш събра тълпи хора

Тълпи от хора се събраха в четвъртък вечерта във виенска книжарница, където се състоя представянето на мемоарна книга на Наташа Кампуш, съобщи АП в петък.

Книгата със заглавие "3096 дни" разказва за преживяното от Кампуш през осемте години и половина като пленница на Волфганг Приклопил. През тези години тя бе държана в подземие в едно от виенските предградия. Младата жена успя да избяга през август 2006 г., а похитителят ѝ се самоуби малко след това.

Кампуш представи книгата си с думите, че "тя е опит да започна нов живот". В мемоарите си тя разказва, че е била бита, държана гладна и принудена да прислужва полугола на Приклопил.

Когато навършила 14 години, Приклопил обръснал до голо главата на Наташа и я завързал с верига за леглото си. Похитителят е описан в мемоарите ѝ като параноик, непредсказуем и маниак на тема чистота, който системно я подлагал на физически, психически и словесен тормоз.

"Днес си мисля, че Волфганг Приклопил, извършвайки ужасно престъпление, не искаше нищо друго освен да създаде свой малък перфектен свят с човек, който населява този свят само заради него", пише Наташа Кампуш в мемоарите си.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?