Премиерата на осмия епизод на "Междузвездни войни" отложена

Премиерата на осмия епизод на "Междузвездни войни" отложена

Феновете на блокбастъра "Междузвездни войни" ще трябва да почакат почти две години до излизането на екран на осмия епизод, след като премиерата му бе отложена със седем месеца, предаде Ройтерс в четвъртък.

От "Уолт Дисни" обявиха, че следващият епизод на космическата сага "Star Wars: Rogue One", който ще бъде написан и режисиран от Райън Джонсън, ще излезе на екран на 15 декември 2017, а не както предвиждаше предишният график на 26 май 2017 г.

Агенцията отбелязва, че правилото на Холивуд в последните години е да пуска най-касовите си продукции през лятото, но успехът на седмия епизод на "Междузвездни войни", пуснат в средата на декември 2015 г. и донесъл рекордните 1.88 млрд. долара приходи, разби тази представа.

Снимките на "Eпизод VIII" ще започнат през февруари в Лондон и се очаква да продължат историята на новите персонажи в сагата – Рей, изиграна от Дейзи Ридли, Фин, чиято образ се изпълнява от Джон Бойега, и злия Кайло Рен в превъплъщението на Адам Драйвър.

Ветераните от предишните епизоди Кари Фишър като принцеса Лея и Марк Хамил като Люк Скайуокър също се очаква да участват в новата серия, макар от "Дисни" още да не са коментирали актьорския състав.

Споделяне

Още от Общество

Къде му е мястото на Бойко Борисов?