Премиерската сряда: откриване, подписване, инспектиране и тържествен марш

Бойко Борисов, Сн: БГНЕС

Официалната програма на министър-председателя Бойко Борисов за сряда включва едно откриване на обект, едно подписване на договор, едно инспектиране на път и едно тържествено преминаване по мост. Две от събитията са в София, третото - близо до София, четвъртото - във Видин, интервалът между първото и последното са цели пет и половина часа, което изключва притесненията, че времето за придвижването между събитията ще е твърде малко.

Сутринта денят на премиера ще започне с откриване в 9.00 часа на обновеното отделение по нуклеарна медицина в УМБАЛ "Св. Иван Рилски" в София (близо до Военната болница). Като асистент на откриването ще присъства здравният министър Десислава Атанасова.

В 12 часа премиерът ще присъства на подписването в Министерския съвет на Договор за изграждане на инфраструктура за широколентов достъп между Изпълнителна агенция "Електронни съобщителни мрежи и информационни системи” и Управляващия орган на Оперативна програма "Регионално развитие” (ОПРР). На церемонията ще са други двама министри - Лиляна Павлова и Томислав Дончев, както и високопоставени еврочиновници.

След това Борисов заедно с европейския комисар за регионална политика Йоханес Хаан ще се запознаят с хода на строителството на пътната връзка на автомагистрала Хемус със Софийския околовръстен Път – пътен възел Яна. Заедно с високите гости ще са трима министри - Лиляна Павлова, Ивайло Московски и Томислав Дончев.

След това премиерът и еврокомисарят, съпроводени от тримата министри, ще отидат във Видин. Там в 14.30 часа ще се състои обявеното от по-рано тържествено преминаване по новопостроения Дунав мост 2 заедно с премиера на Румъния Виктор Понта и с госта от Брюксел. Румънските официални лица се очертава да са по-малко - премиерът Понта ще бъде придружен от транспортния министър Овидиу Силагу.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?