Премиерският съветник Неждет Моллов е изключен от ДПС в Търговище

Областната организация на ДПС в Търговище изключи от редовете си бившия министъра без портфейл Неждет Моллов за срок от 3 месеца.

Наказанието за новоназначения съветник в политическия кабинет на премиера е наложено заради опита му да подкрепя независимата кандидатура за кмет на Омуртаг Енвер Ахмед, който в разрез с решението на партийната централа се явява на избори. Това съобщи днес общинският председател на ДПС в Търговище д-р Тунчер Кърджалиев, цитиран от БТА.

Съветникът на премиера по въпросите на малцинствата, бедствията и авариите Неждет Моллов заяви, че е уведомен с факс от Областния съвет на ДПС, че ще бъде наказан. Никой не е провел предварителен разговор с мен, обясни Моллов пред радио НЕТ. Според него изключването му е недоразумение, което ще се изясни в близките дни. Моллов смята, че в предизборно време членовете на областните съвети са с "изострени нерви" и от такава гледна точка е абсолютно допустимо да се случи такава грешка.

Освен бившия министър с партийното членство в движението се разделя и ексдепутатът от Великото Народно събрание Хасан Чирак. Обвиненията към него също са свързани с участието му в предизборната кампания на бившия кмет на Омуртаг Енвер Ахмед. Чирак е изключен от движението за 2 години.

Решението на областния съвет на ДПС в Търговище е подкрепено от 11 от всичките 13 членове на местното ръководство, съобщиха от офиса на движението в Търговище. Независимият кандидат за кмет на Омуртаг Енвер Ахмед бе изключен от ДПС още на 26 септември, след като се регистрира в общинската избирателна комисия в Омуртаг като независим претендент за градоначалник.

Още от България