Пренареждане на павета по бул. "Дондуков": Епизод пореден

Сн. БГНЕС

По-малко от 2 месеца след отварянето на ремонтирания бул. "Дондуков" в София работата по него продължава. Във вторник се наложи пренареждане на част от паветата в участъка от Министерския съвет до ул. "Г. С. Раковски".

Причината е, че блоковете са се разместили заради интензивния трафик. Подобно пренареждане са наложи и непосредствено след пускането на движението по тази отсечка. Тогава от фирмата изпълнител "Трейс" предупредиха, че проблеми с паветата вероятно ще се появяват често, тъй като те не са подходяща настилка за улици с толкова голямо натоварване.

Столичната община искаше да махне паветата от бул. "Дондуков" и да ги замени с асфалт, но Министерството на културата не позволи това, тъй като паважът е част от културното наследство на столицата. Така асфалт беше положен по участъка след ул. "Г. С. Раковски".

В понеделник от неправителствената организация "Спаси София" разпространиха информация за други дефекти по трасето - дупка в асфалта и "счупена" велоалея. От Столичната община обясниха, че всички проблеми по ремонтирания бул. "Дондуков" се отстраняват от "Трейс" за тяхна сметка, тъй като булевардът още е в гаранция.

Споделяне

Още по темата

Още от България