Преоблечен като жена атентатор уби 14 души в Ирак

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Атентатор самоубиец, дегизиран с покриващо цялото тяло женско облекло, извърши нападение в лагер за разселени хора в западната иракска провинция Анбар, като уби най-малко 14 човека, заяви представител на местните власти, цитиран от Асошиейтед прес.

Нападението било извършено снощи, когато властите настанявали семейства, избягали от контролирания от групировката "Ислямска държава" град Каим. При атентата били ранени поне 20 души.

Сред загиналите е бил полицейски служител, който заподозрял човека в дългата роба, отишъл до него и го прегърнал, вероятно за да намали броя на жертвите, когато той взривил експлозивите.

Засега никой не е поел отговорност за нападението, но за него вероятно ще бъде заподозряна "Ислямска държава", която е извършвала подобни атентати в миналото.

Иракските сили са изтласкали групировката от по-голямата част на Анбар и сега са в последните етапи на голямо настъпление в северния град Мосул.

Служител на иракските сили за сигурност каза, че две самоубийствени атентаторки, скрили се сред бягащи мирни жители, са атакували иракските войски в Мосул, убивайки един войник и ранявайки няколко.

Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?