Пресечен е контрабанден канал за цигари през България към ЕС

Контрабанден канал за цигари от Русия през територията на България към страни от Европейския съюз е бил пресечен при съвместна акция на Националната служба за сигурност и Агенция "Митници", съобщиха от МВР в неделя.

При операцията, проведена в събота, са задържани два ТИР-а с руска регистрация, с общо количество 1246 мастербокса цигари "Мarlborо", които са пристигнали на пристанище "Бургас" с ферибот от Новоросийск.

Общата стойност на задържаното количество е около 3 млн. евро по цени на европейския пазар. Тютюневите изделия били укрити в товар с дървесина и декларирани като дървен материал. При проверката било установено, че под горния ред дъски имало специално приспособени тайници. В тях са открити кашони и стекове с цигарите - общо 12 466 000 къса. Предполага се, че са произведени нелегално.

По случая е образувано досъдебно производство. Иззетото количество цигари ще бъде конфискувано в полза на държавата. Изяснява се откога действа контрабандният канал, установяват се лицата, съпричастни към престъпната дейност.

Споделяне

Още от Бизнес