Престъпната върхушка на Доган е готова на всичко

Престъпната върхушка на Доган е готова на всичко
 Доган създаде корумпирана, престъпна и антибългарска върхушка, готова на всичко, за да се спаси от правосъдие и раздаване на справедливост. Това обявиха от Националния изборен щаб на Синята коалиция в събота по повод коментар на вицепремиера от ДПС Емел Етем за процесите в дясното пространство.

Според Синята коалиция, след като "управляващите мафиотизираха властта и сраснаха държавата с организираната престъпност, сега се опитват да унищожат автентичния предизборен дебат и да се справят с опозицията чрез незаконни репресии и престъпни действия". По-рано Етем заяви, че ДПС очаква от десните партии конструктивни послания, но вместо това те налагат анти-ДПС говорене в опит да трупат политически дивиденти. Тя и заместник-председателят на ДПС Лютви Местан изразиха съжаление, че на този етап у нас няма автентично дясно, а очакваните конструктивни идеи за бъдещето на страната са заменени с безсмислено противопоставяне.

"Синята коалиция е наясно с мотивите за паниката в редиците на управляващите и най-вече на ДПС". Войната им е обречена", заявяват от Синята коалиция.

В четвъртък близкият до ДПС зам.-председател на СДС Пламен Радонов внесе документи от името на Пламен Юруков за самостоятелно явяване на партията на изборите за Европейския парламент. В резултат на това председателят на партията Мартин Димитров съобщи, че на  двамата "превратаджии", а и на "други отговорни лица" ще им бъде потърсена строга отговорност и още в понеделник ще внесе на извънредното заседание на Националния съвет предложение за изключването им от партията.

"Първото от оръжията срещу Синята коалиция Пламен Юруков се провали", заявяват в декларацията си от дясната коалиция.

Синята коалиция припомня още, че "ДПС носи тежка политическа отговорност за целия провал на управлението, като мандатоносител на тройната коалиция".

"Затова подновяваме поканата за публичен политически дебат по важните проблеми на обществото. Върхушката на Доган трябва да даде отговори на: падането на жизнения стандарт, огромната корупция, непрозрачното управление на обществени фондове, тоталната загуба на доверие и авторитет на страната ни. Всеки опит за заместването на този дебат с криминални апаратни интриги е дълбоко непочтен към българските граждани и е израз на страх и безотговорност", се посочва още в декларацията.

Междувременно Пламен Юруков в събота се оправда за внасянето на документите в ЦИК с пасивността на изборния щаб на СДС, въпреки че крайният срок за подаването е 12 май. Юруков не приемал да бъде наръчен предател, тъй като защитавал партията. Пламен Радонов пък обяви, че свиканото за понеделник заседание на Националния съвет на СДС противоречи на устава на партията.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?