Престижни специалности ще се пълнят на четвърто класиране в СУ

За поредна година Софийският университет обявява четвърто класиране за незаетите места, но този път непопълнени бройки има в специалности, които досега винаги са събирали студенти още при първите класирания. Така например университетът обявява 17 свободни места в задочна форма на обучение за специалността Българска филология.

В края на август от ВУЗ-а съобщиха, че са останали 865 непопълнени места и ще се прецени дали да се обяви допълнително класиране.

Между 10 и 20 свободни места има за редовна форма на обучение в руската, немската, испанската и португалската филология. Желаещи да се обучават редовно набират и по-екзотичните специалности като иранистика, арабистика, тюркология.

Петнадесет свободни места има в специалността Информатика в редовна форма на обучение. Математическите специалности също набират желаещи за студенти.

За първи път свободни места има и във Факултета по журналистика и масова комуникация. Три са свободните места в специалността Журналистика в редовна форма на обучение и пет във "Връзки с обществеността", но задочна форма.

32 са свободните места в редовна форма на обучение за специалността Икономика.

Традиционно свободни места има и в педагогическите, биологичните и химичните и физическите специалности.

Право да участват в четвъртото класиране имат кандидати, които не са се записали в друга специалност на СУ, такива, които не са класирани до окончателния етап на кандидат-студентската кампания и лица, които не са участвали в кампанията на университета досега.

Документите могат да се подават в рамките на три дни – от 8 до 10 септември включително в кабинет 227, Учебен отдел – бул. "Цар Освободител" 15, Ректорат, северно крило.

Подробности за приема има на сайта на университета.

Споделяне

Още от България