Престрелка в центъра на Бургас прати в болница двама невинни граждани

Престрелка в центъра на Бургас прати в болница двама невинни граждани

Масов побой и изясняване на отношенията между враждуващи мутри в Бургас посред бял ден в понеделник изпрати в болницата двама случайни минувачи, имали нещастието да се намират в близост до бойното поле.  

Безогледното меле стана към 11.30 часа по обед, след като 24-годишният Иван Панайотов по прякор Мазния и неговите приятели Янчо Димитров на 26 г. и В. Т. на 23 години излезли от кафене на ул. “Богориди”. В началото на градинката те били пресрещнати от Калоян Стоянчев и 19-годишният Тодор Андонов от Бургас, които с ножове в ръце поискали обяснение от Мазния за нанесен побой на брата на Калоян Стоянчев преди няколко вечери в дискотека "Ексес" в Бургас.  

В отговор нападнатите извадили от джобовете си сгъваеми палки и започнали да се отбраняват. При първоначалния сблъсък бил ранен Янчо Димитров. Към нападателите се включили и други трима, които също размахали ножове. Тогава Панайотов извадил законно притежаваното си оръжие, пистолет “Хеклер и Кох” и стрелял срещу тях. Калоян Стоянчев бил ранен в лявото бедро.  

От изстрелите пострадал 20-годишният студент от Харманли Дилян Георгиев, ранен в гърдите, и 73-годишната Витка Николова, улучена с куршум в ръката. И двамата са без опасност за живота.  

Основните нападатели – Тодор Андонов и още двама младежи – на 21 и 22 години, чиито имена вече са известни на полицията, се издирват, защото са успели да се измъкнат с кола от мястото на побоя. По непотвърдена информация от автомобила, който ги е чакал, също се е гърмяло.   

Установено е също така, че действително в нощта на 30 срещу 31 март Иван Мазния и негови приятели изхвърлили брата на Калоян Стоянчев от дискотеката, защото се държал непристойно. На следващата вечер в стаята, в която живеел Мазния, избухнал пожар - била хвърлена бутилка със запалителна течност. Тогава при разследването на причините за пожара, той отказал да съдейства на служителите на реда, като само обяснил, че знае кой му праща послание. 

Участниците в мелето са охранители на строителните предприемачи братя Диневи и на скандалния несебърски бизнесмен Димитър Желязков – Митьо Очите.  

Побоят, при който само щастливата случайност спаси живота на невинни хора, става в навечерието на доклада, с който Европейската комисия ще обяви какво е постигнала България в критичната област правосъдие и вътрешен ред. Дни по-рано министърът на вътрешните работи Румен Петков обяви колко добре работи правоохранителната система и колко е успешна работата ѝ в справянето с организираната престъпност, корупцията и прането на пари. На кръгла маса в понеделник вътрешният министръ пък отчете спад на престъпността сред младежта. В днешното “уреждане на сметки” средната възраст на участниците е около 20 години.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?