Превъплъщението му като Тръмп съживило комедийната кариера на Алек Болдуин

Превъплъщението му като Тръмп съживило комедийната кариера на Алек Болдуин

Актьорът Алек Болдуин заяви, че неговото превъплъщаване в образа на президента на САЩ Доналд Тръмп в комедийното шоу на телевизия Ен Би Си "На живо в събота вечер" (Saturday Night Live) е съживило комедийната му кариера, предаде Ройтерс.

"Не осъзнавах, че в комедийно отношение съм умрял", каза Болдуин в отговор на въпрос на агенцията дали смята, че навлиза в нова епоха с комедията си. "Може да съм бил в кома. Сега се събуждам от кома и съм готов да играя комедия", добави той.

Болдуин рекламира сега последния си филм, анимационната комедия на Дриймуъркс "Бебе Бос", която тръгва по екраните на 31 март.

Изминаха близо пет години откакто 58-годишният Болдуин завърши шестгодишното си участие като чаровния корпоративен шеф в комедийния сериал на Ен Би Си "Рокфелер плаза 30" (30 Rock). Оттогава той изигра поддържащи роли в няколко филма, но популярността му отново нарасна, след като започна да се превъплъщава в образа на Тръмп в "На живо в събота вечер" от октомври миналата година, преди президентските избори през ноември.

Болдуин се пошегува, че комедийната му кариера "наистина е била мъртва", но че сега "се преродих. Като Тръмп! О, Боже!"

Зрителските рейтинги на "На живо в събота вечер" рязко се покачиха, откакто Болдуин започна да играе ролята на Тръмп в поредица от скечове, подиграващи превърналия се в политик милиардер и звезда от риалити предавания, изобразявайки го като глупав главнокомандващ, който не може дълго да се съсредоточи върху едно нещо, има свръхразвито его и е обсебен от Туитър.

На въпрос дали превъплъщаването в образа на американския президент му се е отразило тежко, Болдуин заяви, че предизвикателството на ролята е, че "ще очарова някои хора и ще обиди други".

"Голяма част от страната гласува за Тръмп за президент и мисля, че много от тях не са доволни от начина, по който Тръмп е представян, не само от "На живо в събота вечер", а от цялата комедийна вселена", каза американският актьор.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят