През ноември температурите ще са между -5 и 22 градуса

През ноември температурите ще са между -5 и 22 градуса

Най-ниските температури през ноември ще бъдат между минус 5 и 0 градуса, а най-високите - между 17 и 22 градуса,. Това прогнозира Красимир Стоев, синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология при БАН, цитиран от БТАВ във вторник.

Според него през ноември се очаква средната месечна температура да бъде около нормата, която за Северна България и Горнотракийската низина е между 5 и 8 градуса, за високите полета - между 3 и 5 градуса, по Черноморието и долината на река Струма - между 8 и 10 градуса, а в планинските райони – от минус 4 до 3 градуса.

През първото десетдневие на ноември температурите ще бъдат по-високи от обичайните, като понижение ще настъпи в края на периода. Около 6-7 ноември облачността ще стане увеличи, а на места ще превали дъжд.

През второто и третото десетдневие динамиката на атмосферните процеси ще бъде повишена. През второто десетдневие температурите ще бъдат близки до обичайните, като по-чувствително понижение ще настъпи в периода 16-20 ноември.

Най-голяма вероятност за превалявания има около 14 ноември и през последните дни от периода.

През първите дни от третото десетдневие валежи не се очакват и температурите слабо ще се повишат. В средата и в края на периода ще превалява, предимно дъжд. В края на месеца по високите западни полета и в Предбалкана има условия дъждът да преминава в сняг, прогнозира метеорологът.

Споделяне

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?