През нощта на 22 и 23 май кръговите кръстовища при Лозен и Горубляне ще бъдат поетапно затворени

сн. БГНЕС

През нощта на 22 и 23 май ще бъдат затворени поетапно кръговите кръстовища при пътните възли "Лозен" и "Горубляне" на Южната дъга на път II-18 Софийски околовръстен път, съобщи пътната агенция. Причината е полагането на последния износващ пласт от асфалтовата настилка.

За да не се затруднява трафикът и да не се променя разписанието и маршрутът на автобусите от градския транспорт, строителните дейности ще се извършват през нощта и в почивните дни, съобщиха от АПИ.

От 22 ч. на 22 май (събота) до 6 ч. на 23 май (неделя) ще бъде ограничено движението през кръговото кръстовище на пътен възел "Лозен". На 23 май (неделя), също от 22 ч., до 6 ч. сутринта на 24 май (понеделник) ще бъде ограничено преминаването по кръговото кръстовище на пътен възел "Горубляне".

Пътуващите в посока Панчарево, Кокаляне и Самоков ще могат да използват обходния маршрут по ул. "Бистришко шосе" и ул. "Цар Асенов път" в Бистрица, която свързва Бистрица и Панчарево.

Шесткилометровият участък от околовръстния път по договор трябва да е готов до края на 2021 г., но с темповете, с които строителите работят, се очаква обектът да завърши по-рано. Изпълнени са всички мрежи от инженерната инфраструктура, изградени са съоръженията в отсечката и в момента се полагат последните асфалтови пластове по директното трасе и локалите. С разширението на над 6 км от Софийския околовръстен път в отсечката от пътен възел "Цариградско шосе" до пътен възел "Младост", което стартира през октомври 2019 г., съществуващият двулентов път се реконструира в 6-лентов със средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари. С новото трасе ще се осигури връзка между автомагистралите "Струма" и "Тракия", ще се улесни транзитният трафик от АМ "Европа" и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?