През Владая са осигурени две ленти за напускащите София автомобили

През Владая са осигурени две ленти за напускащите София автомобили

До 14.00 часа в петък през Владая ще има две ленти за излизащите от София автомобили, съобщава пресцентърът на Агенцията "Пътна инфраструктура" по повод празничния 3-ти март, когато много хора предприемат пътувания.

Временната организация на движение е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел "Даскалово" до кръстовище "Драгичево" от км 285+660 (кръстовището за Рударци) до км 286+847 (бензиностанция "Петрол").

На 5 март от 10.00 до 20.00 в същия участък ще има две ленти към София. По този начин пристигащите в столицата ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е автомагистрала "Люлин".

На 5 март от 14.00 до 20.00 ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и на най-натоваренитe пътища. Целта е повишаване на безопасността при пътуване, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и спокойно пътуване за шофьорите на леки автомобили. Очаква се интензивно движение на входовете на София, по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма" и по пътя I-1 (Е-79) София - Кулата.

Шофьорите трябва да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат резки маневри и да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция", която следи и предприема необходимите действия за организацията на

движението, предупреждават от АПИ

Заради продължаващите ремонтни дейности на тръбата за Варна на тунелите "Витиня" и "Ечемишка" на автомагистрала "Хемус" преминаването през съоръженията се осъществява двупосочно в тръбата за София. Алтернативният маршрут за избягване на ремонта в двата тунела е: от София за Варна е път I-1 - от 215-ти км /при пътния възел при 30-ти км на АМ "Хемус" (Витинска река) до км 204+200 - обходен път на Ботевград, а след това по път II-17 до пътен възел "Ботевград" на АМ "Хемус" и обратно.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?