През втората седмица на април се чакат окончателни оферти за "Банка ДСК"

До 17 март се очаква да бъде готов одиторският доклад на KPMG за годишните финансови резултати на Банка ДСК, съобщава пред БТА изпълнителният директор на Банковата консолидационна компания Нели Кордовска.

Ако този срок бъде спазен, през последната седмица на март кандидат-купувачите ще имат по три дни за допълнително предприватизационно проучване. Очаква се през втората седмица на април да бъде обявен и краен срок за подаване на окончателните оферти от кандидатите.

На 27 януари, когато беше срокът за подаване на индикативни оферти за Банка ДСК, оферти подадоха трима кандидати - унгарската банка ОТП, гръцката Пирея Банк и австрийската Ерсте Банк. На 28 януари съветът на директорите на БКК реши и тримата кандидат-купувачи да бъдат допуснати до предприватизационно проучване на Банка ДСК.

ОТП и Пирея Банк първи направиха дю дилиджънс в Банка ДСК от 10 до 22 февруари. Третият кандидат, подал индикативна оферта, влезе в банката на 24 февруари. Всеки от кандидат-купувачите разполага с две седмици, за да се запознае с информацията за банката.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?