Преждевременно приключи най-големият морски музикален фест заради акциите на Симеонов

Преждевременно приключи най-големият морски музикален фест заради акциите на Симеонов

Традиционният летен музикален фестивал, който е и най-големият за сезона на българското Черноморие - Solar Summer, приключва преждевременно. Това съобщиха организаторите на феста във вторник. Като причина те сочат акциите на вицепремиера Валери Симеонов в курорта Слънчев бряг, проведени в края на миналата седмица.

Финалът на Solar Summer трябваше да се състои тези петък и събота (18 и 19 август) на традиционното си място – на "Какао бийч" в района на Слънчев бряг.

"Към момента, а и през целия сезон, липсват подходящите условия, които да гарантират характерните за SOLAR качествен звук, ефектна сцена и безпроблемно протичане на събитията", пишат организаторите. Те имат опасения, че събитието може да бъде прекратено от нова акция на държавните органи, а озвучителната техника да бъде иззета.

"Очакваме всички компетентни органи да вземат адекватно становище по въпроса, без постоянно да си прехвърлят отговорности, както се случва в последните 10 дни", пишат организаторите.

Те поднасят извинения към всички, които са планирали да посетят събитието този уикенд и уточняват, че в момента се договарят нови дати за участия на диджеите Adam Beyer и Paco Osuna.

"Закупените билети ще важат за новите дати, но могат да бъдат и върнати в офисите на "Ивентим" или на касите, където са били купени, от 16.08.2017 г.", се казва в съобщението.

По време на акциите две от най-популярните нощни заведения в Слънчев бряг бяха затворени. Един ди джей бе арестуван за "отказ от съдействие", а озвучителната техника на клубовете бе иззета.

В проверките освен Валери Симеонов участваха и екипи на полицията, приходната администрация, агенцията по храните, Регионалната здравна инспекция и инспекцията по труда.

Акциите на Симеонов предизвикаха недоволството на клиентите в клубовете, които го посрещнаха с викове "Оставка" и "Каналджия". Негативна реакция имаше и от председателя на съюза на собствениците в Слънчев бряг Елена Иванова. Министърът на туризма Николина Ангелкова пък се разграничи от проверките на вицепремиера и коментира от Варна, че тя инспектира само плажове и то през деня.

Симеонов пък обеща контролът да продължи до края на сезона.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?