Президенството: ГЕРБ създаде трибунал срещу държавния глава

Втората стенограма "КТБ" ще бъде разсекретена, когато му дойде времето

Президенството: ГЕРБ създаде трибунал срещу държавния глава

Със създаването на парламентарна комисия за проверка на процедурата на избор на нов изтребител ГЕРБ създаде впечатление, че се прави трибунал за атака срещу президента Румен Радев. Това каза главният секретар на държавния глава о.р. полк. Димитър Стоянов в понеделник пред бТВ. Той определи комисията "Антирадев".

Според него Цветан Цветанов е манипулирал общественото мнение, внушавайки, че има корупция по високите етажи, че има натиск от президенството върху служебното правителство и натиск върху комисията по избора на изтребител.

"Каза се дори, че президентът има полза от тази комисия, защото ще бъде изчистено името му. Какво трябва да бъде изчистено? Корупция няма, така че няма какво да бъде изчиствано", каза полк. Стоянов.

Главният секретар на президента обвини Цветанов, че си е послужил с неверни твърдения, за да създаде настроенията срещу държавния глава. Димитър Стоянов даде за пример аргументите на Цветанов за броя произведени самолети в опит да се противопостави "Грипен" на Ф-16. Цветанов изтъква, че от Ф-16 са произведени 15 пъти повече самолети, отколкото "Грипен"-и. Така председателят на парламентарната група на ГЕРБ намекна, че Ф-16 е по-добър и утвърден самолет.

Полк. Стоянов отговори, че ако се следва само този критерий, то България е трябвало да купи Ил-2, от който СССР произвежда 38 000 бройки по време на Втората световна война.

Димитър Стоянов обяви, че втората стенограма по казуса "КТБ" със сигурност ще бъде публикувана, но "когато му дойде времето". Това време щяло да дойде, когато приключат всички процедури по декласификацията и когато президентът реши да стори това. Президентството бе осъдено на първа инстанция от журналиста Илия Вълков за непредоставянето на тази стенограма.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?