Президентът атакува Симеон за "царските имоти"

"Старая се да се изказвам сдържано, но съм длъжен да кажа, че имотите на премиера са проблем, който получава морална политическа тежест", каза президентът Първанов в предаването "Всяка неделя" на БНТ. По думите му е дошло времето, когато премиерът или екип, който да отсее юридически проблемите за имотите на премиера. Според Първанов има чиновници, които са се престарали.

Обществото трябва да види дали няма нарушение на закона и дали всеки негов гражданин е равен пред този закон, каза президентът. Той определи отношенията си с премиера Симеон Сакскобургготски и с председателя на Народното събрание като коректни.

Едва ли ще има предсрочни парламентарни избори, прогнозира президентът. "Допускам че би имало по-фрагментаризиран парламент. Това е заплаха в навечерието на членството ни в ЕС и предполага едно нестабилно управление и тематично мнозинство", каза той.

Президентът отново отрече твърденията на арабския в. Ал Мада, че БСП е получавала петролни подкупи от Саддам Хюсеин по времето, когато Първанов е бил лидер на партията.

"Ако бях неспокоен, нямаше да разпоредя на службите да изяснят обстоятелствата около "Петролгейт", уточни Първанов и добави, че по случая се очаква повече информация от НСС. Той подчерта, че БСП не е търгувала с никого, включително и с Милошевич.

Споделяне

Още от България