Президентът благодари на "Реал"-Мадрид за социалната им програма в България

Президентът Росен Плевнелиев се срещна с представители на ръководството на футболния клуб "Реал Мадрид" във връзка със започналия във Видин пилотен проект "Спортни училища за социална интеграция", който е под негов патронаж с подкрепата на клуба, съобщи прессекретариатът на държавния глава.

Признателни сме за сътрудничеството с Фондацията "Реал Мадрид" и за корпоративната социална отговорност на клуба в България, заявил държавният глава.

"Спортът не се изразява само в отчитането на резултати. За "Реал" е важна и неговата социална страна, както и възможността да подпомогнем изграждането на характер и личностното развитие на младежите, особено на децата в неравностойно положение", казал от своя страна вицепрезидентът на "Реал" Педро Лопес Хименес.

Той посочил, че фондацията на "Реал" поддържа 200 школи в 70 страни и има амбицията да разшири присъствието си у нас, за да подпомогне социалната интеграция на повече български деца. На предстоящия мач между "Лудогорец" и "Реал" на стадион "Васил Левски" ще присъстват и 50 деца от футболната школа във Видин, открита с подкрепата на фондацията на испанския клуб.

Футболът в България има своите герои, които се състезават и постигат успехи и в най-тежките спортни битки, посочил още президентът Плевнелиев.

Той отбелязал, че българският шампион "Лудогорец" е постигнал впечатляващи успехи в представянето си в европейските турнири досега и му е пожелал успех в сблъсъка със световноизвестен клуб като "Реал" /Мадрид/.

Нека състезанието бъде честно и победи по-добрият отбор, добавил Плевнелиев.

В срещата са участвали също посланикът на Испания у нас Хосе Луис Тапиа Висенте, министърът на спорта Евгения Раданова, министърът на транспорта Николина Ангелкова, както и собственикът на ПФК "Лудогорец" Кирил Домусчиев.

Споделяне

Още от България