Президентът: България през 2013 не е България през 1997 година

Росен Плевнелиев, Сн: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев призова "протестите да протичат по мирен и демократичен начин", за да намерим най-добрите решения и да дадем пример на тези след нас за отговорно поведение".

"С действията си днес ще покажем на цял свят нивото на демократичното си развитие. Кризисните ситуации не са нещо непознато в съвременната ни история. Най-важното в настоящия момент е да подходим със спокойствие и разум - и политиците, и гражданите, всички, и така да запазим и да защитим основите на правовия ред в България", посочва държавният глава в изявление, разпространено от пресслужбата на президентството.

Плевнелиев заявява, че "в такива моменти е най-важно стриктно да се придържаме към правилата на Конституцията".

"Конституцията ни дава механизмите да преодолеем и сегашната криза. Нека да помним и да си даваме сметка, че поколения българи са се борили за това да имаме днес правова и демократична държава! България през 2013 не е България през 1997 година!", посочва Плевнелиев.

"Да, има сериозни проблеми и ние няма да бягаме от тях. Гражданите имат своите основателни искания. Те ще бъдат чути, ще намерим решения и ще го направим по законен и демократичен начин. Така ще запазим образа на страната ни и ще докажем, че гражданската енергия е градивна и полезна", казва още държавният глава.

Споделяне

Още по темата

Още от България