Президентът Буш благодари на България за подкрепата в Ирак

Президентът на САЩ Джордж Буш благодари в писмо до президента Георги Първанов за подкрепата и решимостта на България в Ирак.

"От името на американския народ бих искал да ви благодаря за непоколебимата подкрепа и проявената решимост от страна на България в процеса на осигуряването на мира и демокрацията в Ирак", се казва в писмото на Буш до Георги Първанов, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Американският президент благодари на българските сили в Ирак за тяхната компетентност и смелост. "Трябва да работим усърдно по подготовката за прехвърляне суверенитета на Ирак на 30 юни 2004 година", се посочва в писмото. Буш отбелязва, че сега специалният пратеник на ООН Брахими е в Ирак и "ние активно го подкрепяме в усилията му да съдейства на иракчаните в разработването на структурата и в процеса на подбор на членовете на Временното правителство".

"Ние оценяваме ролята, която ООН има в политическия процес и очакваме от Съвета за сигурност на ООН да се ангажира в прехода към иракско самоуправление", се казва още в писмото на президента Буш.

Споделяне

Още от България