Президентът: Гражданите не се интересуват дали има ляво или дясно правителство, а от спазени обещания

Плевнелиев очаквал повече дебати по програмната декларация на новия кабинет

Росен Плевнелиев, сн. БГНЕС

"Гражданите днес не се интересуват толкова дали ги управлява ляво, дясно или правителство от центъра, а се интересуват от дадено и спазено обещание". Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев, след като парламентът гласува втория кабинет на Бойко Борисов.

"Тази принципна основа, която е поставена, ясно коалиционно споразумение, ясно споразумение за подкрепа от АБВ, ясна декларация за подкрепа от Патриотичния фронт.

Тази програмна декларация, която вече е публична, да намери и своята реализация", каза Плевнелиев.

Той посочи, че последният месец е бил на много тежки и трудни компромиси, но не в името на властта, а в името на България.

"Това, което виждам, е едно отговорно решение на различни политически формации, които жертваха немалко, но постигнаха съгласие по определени приоритети, в името на повече стабилност в България", каза Плевнелиев.

Той коментира, че му се е искало да има повече дебати по програмната декларация и повече изказвания на тези, които подкрепят правителството с ясни аргументи.

"Бойко Борисов заслужава стисната ръка и подкрепа за това, че пое отговорност в тежък момент, но и преди всичко, защото получи историческото признание да бъде първият министър-председател, който ще има втори мандат", заяви Плевнелиев.

Споделяне

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?