Президентът: Имаше и тайна среща с вицепрезидента на Amazon в Австрия

"Вижте, държавният глава имаше и друга тайна среща в Австрия, видях се с вицепрезидента на Amazon", коментира държавният глава Росен Плевнелиев във вторник.

"Отидете, организирайте шпиц команда, арестувайте го, защото държавният глава се е опитал да работи за една достойна българска позиция, а именно работни места и повече инвестиции в България", каза Плевнелиев.

Росен Плевнелиев имаше среща с изпълнителния директор на ЕВН Щефан Шишковиц на 20 март във Виена по време на посещението си в австрийската столица. След като вестниците от групата на Делян Пеевски писаха за нея, от президентството обясниха,че срещата е била проведена по инициатива на ръководството на EВН. Това е причината тя да не бъде обявена, защото не е била предварително планирана в програмата на държавния глава.

Плевнелиев коментира, че му е много странно защо, говорейки за толкова много тайни срещи, хората не си зададат елементарния въпрос "дали не е съвсем в рамките на нещата държавният глава, когато е на посещение в Австрия, когато ще се срещне с президента на Австрия, с министъра на външните работи на Австрия, знаейки, че те ще поставят категорично и ясно въпроса за най-големия инвеститор за България и за Австрия като най-голям инвеститор за България и региона, нима не е редно държавният глава да го направи".

Президентът съобщи, че ще издаде скоро указа за попълване на състава на Централната избирателна комисия (ЦИК).

"Да, разбира се. Радвам се, че народните представители поправиха един недобре работещ текст и сега, разбира се, за държавния глава е много по-лесно да си свърши работата в рамките на конституционната процедура и срок. Много скоро това ще се случи", заяви президентът Плевнелиев. Попитан дали с кандидатурата на ДПС ще бъде попълнен съставът на комисията, Плевнелиев отговори, че ще действа както винаги - по закон, бързо и ефективно.

Споделяне

Още по темата

Още от България