Президентът като физкултурник: извъртя коремно пред командосите

Президентът Румен Радев използва посещението си в 68-а бригада Специални сили, за да демонстрира физически качества. Под погледа на командосите той скочи на лоста и направи коремно набиране.

В началото на посещението си Радев мина пред строя и поздрави войниците. След това командосите му показаха най-новото си въоръжение – автомати и автоматични оръжия за близък бой със заглушител, които гостът оцени много високо.

Радев попита един от бойците: Ако сега трябва да атакуваш една къща с терористи, кое оръжие ще избереш?

Униформеният веднага му отговори, че ако го спуснат направо пред къщата, ще избере къс автомат със заглушител, а ако е в гората, ще вземе калашник, съобщи вестник "Марица".

Президентът видя и специалния статив, с който парашутистите ще тренират скокове, и разговаря с една от дамите под пагон в бригадата. Не се разбра какво точно си казаха двамата, но Радев изведнъж се метна на първата висилка и направи коремно без никакво предупреждение за домакините и охраната си.

Всички демонстрираха страхотни умения и за мен към нашите Специални сили трябва да има специални отношения, защото тук служат българи, за които понятията дълг, чест, патриотизъм не са празни приказки, а ежедневие, каза за БТА след демонстрациите президентът. 

Според него трябва да се направи така, че Специални сили да бъдат нашето стратегическо оръжие. 
 
На въпрос какво им трябва Румен Радев отговори - много по-добри условия и за спорт, и мисля, че трябва да се започне с една подходяща спортна зала и тотална промяна на сградния фонд. 
 
Според държавния глава битовите условия трябва да съответстват на тежестта на тренировките и подготовката им за тази професия. Не на последно място президентът посочи, че трябва ново оборудване и най-важното - лична мотивация и издигане на социалния статус. 
 
 
Снимките са на вестник "Марица" и ги публикуваме с изричното разрешение на изданието.

Споделяне

Още по темата

Още от България