Президентът на AIG подадал оставка след съдебна заплаха

Морис Грийнбърг е подал оставка като президент на застрахователния гигант Америкън интернешънъл груп (AIG) под заплахата, че главният прокурор на щата Ню Йорк Елиът Спицър ще привлече под съдебна отговорност компанията, ако той продължи да я ръководи, предаде Асошиейтед прес. Това съобщи в Петъчния си брой в. “Уолстрийт джърнъл”, като се позова на неназовани източници, близки до случая.

Според източниците, Елиът Спицър е казал на адвокатите на Ей Ай Джи, че е поразен от "грабежа на документи", по думите му.

Миналия петък в Бермуда адвокат на Грийнбърг изнесъл кашони с документи от офиса на Ей Ай Джи и ги натоварил в автомобил, сочат източниците. На следващия ден адвокатите, наети от самата компания във връзка с проверката, извършвана ѝ от регулаторните органи, открили, че липсват определени записи и че служител на компанията е унищожил компютърни и магнетофонни записи на някои служебни заседания, допълват източниците. Между адвокатите на Грийнбърг и на компанията е имало спор кой да се сдобие с останалата част от записите, отбелязва “Уолстрийт джърнъл”.

Според изданието Грийнбърг е подал оставка като президент на AIG 48 часа, след като в събота Спицър заплашил, че в понеделник службата му ще предяви съдебно обвинение към компанията, ако тя не вземе мерки.

Говорител на AIG, както и адвокат на Грийнбърг отказаха коментар.

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?