Президентът на "Америка за България" удостоен с орден "Мадарски конник"

Росен Плевнелиев и Франк Бауър, сн: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев удостои с орден "Мадарски конник" първа степен президентът на фондация "Америка за България” Франк Бауър "за големия принос за изграждане, развитие и задълбочаване на отношенията между България и САЩ и за приноса му към обществения и културен живот в България".

"Вашата дейност оставя видима следа за развитието на демокрацията и за укрепването на икономиката. С вашите дейности вие спомогнахте за засилване на сътрудничеството между двете страни. Мисията на фондацията е да допринесе за развитието на демокрацията и израстването на икономиката. Фондация "Америка за България” допринася за развитието на страната ни и чрез програмите си подкрепа обмена на умения и знания”, заяви при връчването на отличието държавният глава.

Той отбеляза, че фондацията е финансирала повече от 300 проекта в сферата на образованието и културата в България.

В понеделник Плевенелиев удостои с ордени  и посланиците на САЩ и на Кралство Норвегия - Джеймс Уорлик и Тове Скарстейн. Те получиха най-високото държавно отличие орден "Стара планина - I степен" по повод на окончателното им отпътуване от страната.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?