Президентът на ФИФА не е подкрепял Славков в спора с МОК

Президентът на ФИФА Сеп Блатер не се е извинявал на Иван Славков за отстраняването на името му от официалния интернет сайт на световната футболна организация и не му е изказал "своята подкрепа" в спора с Международния олимпийски комитет (МОК). Това заяви в сряда пред ББС говорителят на ФИФА Джон Шумахер, който по този начин опроверга появилите се в някои български медии твърдения.

В края на ноември комисията по етика на МОК препоръча Славков да бъде изключен от МОК заради скандала, свързан с филма на ББС "Да купиш игрите", в който Славков изявява готовност да даде гласа си за кандидатурата на Лондон срещу заплащане. Седмица по-късно името на Славков, който освен председател на Българския олимпийски комитет, все още е шеф и на Българския футболен съюз (БФС), изчезна от официалния сайт на ФИФА. След това то отново бе възстановено.

"Става дума за чиновническа грешка, в резултат на която името на г-н Славков изчезна от интернет сайта на ФИФА в секцията за БФС", обясни говорителят на ФИФА.

"Когато ни беше съобщено за тази грешка от БФС, ние я поправихме и сега вече на нашия сайт се вижда, че г-н Славков продължава да бъде председател на съюза. Писмото на ФИФА до г-н Славков беше само писмо на учтивост, за да му съобщим, че грешката е била поправена и това е всичко", каза Джон Шумахер, цитиран от ББС.

Запитан вярно ли е, че Сеп Блатер е изразил в писмото подкрепа за Иван Славков, Шумахер отговори: "Това писмо съдържа само информация за причините, поради които неговото име за кратко време не е било на интернет сайта на ФИФА. Това писмо няма нищо общо с другите ситуации, в които е замесен г-н Славков".

Споделяне

Още от България