Президентът на ПАОК получи 3-годишна забрана да стъпва на гръцки стадион

Президентът на ПАОК получи 3-годишна забрана да стъпва на гръцки стадион

Руският олигарх с гръцки произход и президент на ПАОК Иван Савидис бе наказан от местната футболна федерация с 3-годишна забрана да влиза на футболен стадион в страната, съобщават в четвъртък световните агенции.

Причина за санкцията бе предизвикания от него скандал на 11 март, когато нахлу въоръжен на терена по време на дербито с АЕК и прекъсна мача, заплашвайки съдията заради отменен гол на отбора му в последните минути на редовното време.

Освен забараната да посещава стадиони в Гърция, Савидис е глобен и със 100 000 евро. Санкциите за ПАОК също не са малко. От настоящия актив на клуба се отнемат 3 точки, като той ще започне следващия сезон с 2 точки по-малко.

Гръцката федерация освен това наказва ПАОК да изиграе следващите си 3 домакински мача без публика и присъжда служебна победа с 3:0 на АЕК в срещата, завършила със скандалното нахлуване на Савидис. Отделно от неговата глоба, клубът му ще трябва да плати и допълнителна санкция от 63 000 евро.

Както е известно, заради този случай гръцкото правителство взе решение да спре местния шампионат за неопределено време. Той ще бъде възобновен този уикенд. Междувременно Савидис се извини за поведението си, а ФИФА заплаши да изхвърли гръцките отбори от всички турнири, ако местната федерация не вземе адекватни мерки по случая.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?