Президентът на САЩ уверява, че страната е далече от рецесия

Президентът на САЩ уверява, че страната е далече от рецесия

Някои представители на средствата за масова информация искат да видят рецесия, но икономиката на САЩ е много далече от това, заяви американският президент Доналд Тръмп във вторник на среща с румънския си колега Клаус Йоханис.

"Рецесията е свързана с някои хора в средствата за масова информация, които искат да я видят", каза Тръмп, цитиран от осведомителните агенция, и допълни: "Но ние сме много далече от рецесия".

"Ако Федералният резерв си свърши работата, то ние ще видим значителен растеж", посочи още Тръмп и отбеляза, че това ще бъде "много полезно за всички".

Американският президент каза, че неговата администрация разглежда предложения за намаляване на данъците, но увери, че това не се прави в отговор на потенциална рецесия, допълва Асошиейтед прес.

По време на срещата с Йоханис Тръмп каза още, че Китай представлява "голяма икономическа заплаха" за САЩ, с която е трябвало да се заемат и предишните администрации във Вашингтон.

Тръмп заяви, че се налага да се конфронтира с Китай за търговията, дори това да причинява краткосрочни вреди на американската икономика, защото Пекин мами Вашингтон от десетилетия, допълва Ройтерс. Китай ограбва тази страна от 25 години, даже повече, каза Доналд Тръмп.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят