Президентът награди с орден певицата Силви Вартан

Президентът Георги Първанов връчи орден "Стара планина" втора степен на френската певица от български произход Силви Вартан.

Държавното отличие се дава за високоблагородната благотворителна и хуманитарна дейност на Силви Вартан и нейната асоциация и по случай 60-годишния юбилей на певицата.

Признателни сме за работата на Силви Вартан и нейната асоциация за изграждането на автентичния образ на България в чужбина, заяви държавният глава при награждаването. Той изрази признателността си към работещите около 180 души в асоциация "Силви Вартан", които ежегодно осигуряват дарения за много български болници и домове за деца в неравностойно положение.

Президентът Първанов добави, че за последните 4 години даренията, осигурени от асоциацията, са на стойност повече от 400 хиляди лева. Не сумата е важна, а важен е фактът, добави държавният глава.

Той поздрави Силви Вартан за издаването на книгата ѝ "Между сянката и светлината" и ѝ пожела да продължи благородната си дейност и в бъдеще.

Ние сме малка асоциация, но вярваме, че можем да осъществим големи мечти с помощта на хората, които работят с нас, заяви Силви Вартан. Тя благодари на заместник-председателя на асоциацията в България Фани Теохарова.

Силви Вартан поздрави страната ни с предстоящото членство в Европейския съюз.

Споделяне

Още от България