Президентът назначи Гълъб Донев за секретар по социалните политики

Президентът назначи Гълъб Донев за секретар по социалните политики

Социалният министър от служебния кабинет Гълъб Донев е назначен за секретар по социални политики и здравеопазване в екипа на президента Румен Радев с указ на държавния глава, съобщиха от "Дондуков 2".

Донев бе зам.-министър на труда и социалната политика по времето на Ивайло Калфин в социалното министерство до май миналата година. Той е с дългогодишен стаж в социалните институции, бил е главен секретар и директор на дирекция в Министерството на труда и социалната политика, оглавявал е Главната инспекция по труда.

Донев е роден през 1967 г. в София. Завършил е 35-та Руска езикова гимназия в София. Магистър по финанси в УНСС и по право в Русенския университет "Ангел Кънчев". Специализирал е Бизнес и мениджмънт в УНСС.

В периода от 2005 до 2006 г. Гълъб Донев е и. д. главен секретар на Министерството на труда и социалната политика. От 2007 до 2009 г. е член на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт. През 2008 г. става председател на Надзорния съвет на Националния институт за помирение и арбитраж.

От 2001 до 2007 г. Гълъб Донев е директор на дирекция "Условия на труд и управление при кризи" в Министерството на труда и социалната политика.

От "Дондуков 2" припомнят още, че от 2007 до 2009 г. Гълъб Донев е бил изпълнителен директор на Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда". През 2009 г. става зам.-председател на Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси".

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?