Президентът пак нападна премиера за връзки с Алексей Петров

Президентът Георги Първанов директно нападна премиера Бойко Борисов за връзки с обвиняемия номер едно в републиката Алексей Петров. "Очевидно е, че върху сегашната дейност на министър-председателя тегне неговото минало, връзките му с определени среди, в това число и с лицето Алексей Петров и ние добре знаем за тяхната съвместна дейност", заяви Първанов във вторник по време на посещението си в Ловеч.

В отговор Борисов заяви, че няма да коментира думите на "човек, който използва президентската институция за реализацията на нов политически проект и в устрема на този свой замисъл се конфронтира всеки ден с правителството по каквито се сети теми”.

Както е известно, през 1990 -те години Бойко Борисов има обща фирма с Алексей Петров и Румен Николов – Пашата. Премиерът не крие тези контакти. “Мисля, че за хората много отдавна е станало ясно, че бяхме съотборници, бяхме ръководители във федерацията по карате", коментира той в телевизионно интервю преди дни.

Президентът отхвърли и констатацията на Борисов, че разликата между него и Първанов е, че "когато на мен службите ми докладват започването на дадена операция, аз не я спирам". Изявлението на Борисов дойде, след като миналата седмица от "Дондуков" 2 предположиха, че лидерът на ГЕРБ няма да се кандидатира за президент, защото има пряка връзка с "Октопода“ чрез съвместната си фирма с Алексей Петров.

Според Първанов твърдението на Борисов е "просто една лъжа". Държавният глава заяви, че по никакъв начин не се информира от МВР и от службите за техни предстоящи операции или такива, които вече са в ход, и това премиерът трябвало много добре да го знае като бивш главен секретар на МВР.

"Това не е моя работа, никога не съм проявявал интерес какво става, за да въздействам по някакъв начин", заяви Първанов.

"Удивителна е енергията, която Бойко Борисов отделя за борба с мен", коментира още Първанов. По думите му, ако министър-председателят хвърля толкова много енергия в борбата срещу кризата, "отдавна да са се загърбили кризисните явления".

Борисов от своя страна посочи още, че мълчанието на Първанов за извършените безобразия от конструираната от самия него тройна коалиция не е забравено.

"Почти пет години не сме чули и дума каква е оценката му за политиката на предишното правителство”, допълни премиерът Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.

Той все още не е реагирал на изказване на президента по негов адрес, в което го определя като "клеветник". "В стремежа си да избяга от сянката на своята обвързаност с Алексей Петров, Борисов се изявява като обикновен клеветник", казва президентът в нецензурираната версия на интервюто си пред в. "Стандарт", където фразата с "клеветника" е спестена, но се появява във варианта, публикуван на сайта на държавния глава.

Споделяне

Още по темата

Още от България