Президентът: Партиите трябва сами да се чистят от корумпирани кадри

Радев пристигна в Египет напосещение, сн. Президентство

Партиите, които искат да видят себе си на бъдещия политически хоризонт, трябва сами да се чистят от корумпирани и некомпетентни кадри с управленски амбиции, коментира президентът Румен Радев по повод имотния скандал във властта и последвалите две оставки в правителството.

"Аз не съм дошъл в Египет да коментирам апартаментите на господин Цветанов, но моята позиция винаги е била принципна. Партиите, които искат да видят себе си на бъдещия политическия хоризонт, трябва сами да се чистят от корумпирани и некомпетентни кадри с управленски амбиции, а не да чакат да гърмят скандали и да ги гасят с оставки", заяви Радев, който в понеделник пристигна на посещение в Египет.

Миналата седмица той изрази съмнение, че назначената и контролирана от Цветан Цветанов антикорупционна комисия ще проведе независимо разследване за това как си купил луксозен апартамент на цена четири пъти под пазарната. В резултат на гръмналия скандал започнаха разследвания на прокуратурата и КПКОНПИ, но правосъдният министър Цецка Цачева и зам.-министърът на спорта Ваня Колева, напазарували също като Цветанов от "Артекс", подадоха в събота оставките си и премиерът Бойко Борисов ги прие. 

Сега се чака решението на ГЕРБ за Цветанов.

Споделяне

Още по темата

Още от България