Президентът Плевнелиев не се притеснява от смяната на властта във Франция

Росен Плевнелиев поздрави новоизбрания френски президент социалиста Франсоа Оланд и обяви, че не се притеснява, че смяната във Франция ще доведе до преразглеждане на мерките за икономии в Европа.

"До един часа снощи слушах много внимателно речта на новоизбрания френски президент. Запознат съм с неговите тези и съм спокоен. Той дори каза, че ще овладее дефицита във Франция и до 2016 г. тя ще е символ на държава, която нулира дефицита", заяви Плевнелиев.

Председателят на ПЕС и БСП Сергей Станишев заяви от своя страна, че изборът на Франсоа Оланд е огромен шанс за промяна не само във Франция, но и в цяла Европа.

"Грешките и консервативната политика на рестрикции, която беше налагана на страните и правителствата, започваше най-вече от тандема Саркози – Меркел. Това е голям ден за френските граждани и нова възможност за европейците. Тази победа е пълно отрицание на лудостта "Меркози", която задушава икономическия растеж на Европа през последните две години", посочи Станишев.

Той заяви, че Оланд като президент ще направи всичко възможно Европа да е солидарна, единна, а не на скорости, което е шанс и за България.

Споделяне

Още от България