Президентът Радев отчете първия си месец с видеоклип

Под звуците на "Рапсодия Вардар" се редят кадри от встъпването му в длъжност, назначаването на служебния кабинет, първото вето и словото за Левски

Президентът Румен Радев отчете първия месец от встъпването си в длъжност с видеоклип в Youtube, което е публикувано и в официалния профил на държавния глава в социалната мрежа фейсбук.

18-минутното видео е озаглавено "Бюлетин 1", което подсказва, че тази форма на видеотчети ще има продължение.

Има и описание към клипа, което гласи: "По-важни моменти от работата на президента на Република България Румен Радев през първия месец от встъпването му в длъжност. Музика: Панчо Владигеров".

Видеото върви под звуците на "Рапсодия Вардар" и започва с кадри, на които Радев е в кабинета си и подписва документи.

"Бюлетин 1" започва с полагането на клетва от Румен Радев пред Народното събрание и церемонията по официалното му встъпване в длъжност на 22 януари. Следват назначаването на служебното правителство; първото посещение в Брюксел; срещата с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, както и с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и посещението в щаб квартирата на НАТО.

В обзора са включени първото наложено от Румен Радев вето - върху закона за концесиите, официалното посещение в Германия; заседанието на Европейския съвет в Малта и отбелязването на 144 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.

Споделяне

Още от България