Президентът Рохани: Гласоподавателите в Иран избраха "най-добрия път" за страната

Хасан Рохани

Иранският президент Хасан Рохани заяви, че гласоподавателите са избрали "най-добрия път" за Ислямската република на изборите, на които реформаторите се представиха добре, предаде Франс прес.

На конференция, посветена на автомобилната индустрия в Техеран, Рохани благодари на иранския народ, позволил на страната да направи крачка напред по пътя на развитието.

На първия тур на изборите в петък за парламент и Събрание на експертите реформаторите и умерените съюзници на президента засилиха присъствието си в парламента, където консерваторите все пак остават мнозинство.

"Гласоподавателите избраха начина, по който да се управлява страната. Когато има разногласия по вътрешната и външната политика, гласовете на народа определят най-добрия път", подчерта Рохани.

Той добави, че "ако има хора, които си мислят, че (Иран) трябва да се конфронтира с другите, значи не са разбрали посланията на 2013 г.". Рохани имаше предвид победата си на президентските избори, която удържа с обещание да сложи край на продължилата години криза с международната общност по въпроса за иранската ядрена програма.

"През 2013 г. иранците казаха ясно на света, че искат умереност, а не екстремизъм. Те казаха на висок глас, че желаят съгласие със света, а не конфронтация", допълни иранският президент.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?