Президентът: Саниране, а не национализация ще свали сметките за ток

Сн. БГНЕС

Национализация на електроразпределителните дружества няма да намали сметките на хората. Единственият начин това да стане, е да се инвестира в енергийна ефективност, коментира президентът Росен Плевнелиев след среща с ръководството на партия “Атака” в сряда в рамките на месеца за политическите консултации.

 

По думите на държавния глава само Национална програма за енергийна ефективност може за свали сметките на потребителите от 35 до 50 на сто.

 

Поставил съм си за цел до средата на март в рамките на политическите консултации и със съвместна работа с много министерства, да търся и да намеря работещ модел за саниране на всички панелки до 2020 година, обяви Плевнелиев, който перди това бе регионален министър, в чиито ресори е санирането на жилищата..

 

За реконструкцията и пълното саниране на всички 770 000 панелни апартаменти в страната са необходими около 3.5 млрд. лева, от които 1.5 млрд. лева ще се отпуснат чрез еврофондове в програмния период 2014 – 2020 г., припомни президентът. Заслужава си, с тази масивна проверка, да намерим правилния модел и да санираме всички панелки и всички многопанелни сгради на България, защото само тогава сметките на хората ще паднат двойно, каза още той.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?