Президентът свиква КСНС на 20 ноември

Президентът Росен Плевнелиев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност на 20 ноември, съобщиха от прессекретариата му.

Темата на заседанието на КСНС е "Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България – състояние на средата за сигурност: организационни, функционални и ресурсни способности на държавата за противодействие на актуалните рискове и заплахи. Предприети мерки в съответствие с настъпилите промени в средата за сигурност и тяхното финансово осигуряване".

Доклади по темата са поканени да изнесат вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, председателят на Държавната агенция "Национална сигурност" Владимир Писанчев и директорът на Националната разузнавателна служба Драгомир Димитров.

През последните седмици държавният глава неколкократно беше призоваван да свика Консултативния съвет заради ситуацията с бежанската вълна в България и заплахите за националната сигурност.

В края на октомври държавният глава посочи, че ще обяви много скоро свикването на Консултативния съвет за национална сигурност. Тогава той коментира, че ще обмисли внимателно и темите, които да се обсъждат по време на заседанието, като подчерта, че единствената не е тази за бежанците.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?