Президентът "възхитен" от таблоид, близък до Пеевски, писал за неслучил се прием

Президентът "възхитен" от таблоид, близък до Пеевски, писал за неслучил се прием

"Прессекретариатът на държавния глава изразява искрено възхищение от дарбата на колегите от в. "Всеки ден" да информират в детайли читателите си за неслучили се събития."

С това любопитно изречение започва съобщение на президентството, цитирано от БТА в четвъртък, в което от институцията опровергават статия от последния брой на таблоида, свързван с медийната империя на депутата от ДПС Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева.

Става въпрос за кратък текст от рубриката "Случи се", в който изданието съобщава какво е било менюто за гостите на президента Росен Плевнелиев по време на традиционния прием за ръководителите на дипломатическите мисии у нас.

"Вечерята за посланиците бе в сградата на Националния исторически музей в столицата и бе изпъстрена с куп деликатеси. Сред най-изисканите са били черен хайвер, сьомга, прошуто, маркови суджуци и специална вита баница, придружени от изтънчени вина от родни сортове", пише вестникът в четвъртък.

"Напомняме, че традиционният прием на държавния глава за ръководителите на дипломатически мисии, акредитирани в България, ще се състои от 18.00 часа днес (четвъртък) в Националния исторически музей", иронично уточняват от президентството.

Росен Плевнелиев често е представян като отрицателен герой в статии на въпросния таблоид, както и в останалите многобройни издания, свързвани с Пеевски и Кръстева.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?