Президентските избори са "кампанията на кампаниите на АБВ"

Президентските избори са "кампанията на кампаниите на АБВ"

Хората са готови за смяна на десния модел на развитие на президентската институция, заяви лидерът на АБВ и бивш президент Георги Първанов пред делегатите на редовната отчетно-изборна конференция на столичната организация на АБВ, съобщиха от пресцентъра на партията.


"Хората са узрели да бъде сменен моделът ГЕРБ и СДС - десният модел, условно - десният, на развитие на президентската институция. От нас зависи дали промяната ще стане с активното участие, основното, определящото участие на АБВ. Трябва да помислим какъв кандидат приляга на АБВ. Аз продължавам да твърдя, че това е кампанията на кампаниите на АБВ", посочва Първанов.


Лидерът на АБВ коментира и вариантите за коалиране на предстоящия вот, както и възможностите за партньорство с различните партии, представители на левицата в България.

"Как да постигнем резултата, който искаме? Играем самостоятелно с кандидат на АБВ? Играем с тясна лява коалиция или с голяма лява коалиция - а дали това е възможно, това е друг въпрос? АБВ е широко отворена за коалиция, максимално широка лява коалиция. Ние сме за това да я има и коалицията с БСП. Има някакви хипотетични възможности това да се случи. Те обаче са твърде малко”, констатира Първанов.


"В крайна сметка може да опрем до това политическо високомерие, до тези амбиции за монопол в лявото, с която се сблъскваме вече няколко години. Проблемът на настоящото ръководството на "Позитано" 20 е, че искат да превърнат БСП в опозиция на АБВ. Не в опозиция на ГЕРБ, не в опозиция на управлението, а в опозиция на АБВ, отбелязва Първанов.

Споделяне

Още по темата

Още от България