Президентството към Гешев: Посочете сметките на платените протести

Президентството към Гешев: Посочете сметките на платените протести

Главният секретар на президентството Димитър Стоянов отговори на обвиненията на прокуратурата с 6 въпроса. Той попита главния прокурор Иван Гешев дали може да посочи сметките с финансовите средства на платените протести.

По-рано днес прокуратурата пусна записи на хазартния бос с 18 обвинения Васил Божков, с които държавното обвинение се опита да дискредитира демонстрациите и да покаже, че те са платени от него.

След това в поредното изявление в Туитър, главният прокурор обвини президента Румен Радев в подкрепа за укриващи се обвиняеми.

По този повод Димитър Стоянов пита - "В какво точно се състои подкрепата на президента Радев за определените от главния прокурор като "бегълци от правосъдието?".

"Политици и олигарси да плащат на провокатори, за да употребят гражданската енергия, не е ново. Новото е, че този, който следваше да е обединител на нацията - Радев, подкрепи бегълците от правосъдието", написа Гешев в Туитър.

В отговор Димитър Стоянов попита: "Къде в Конституцията е записано, че президентът трябва да е обединител на нацията" и напомня - Конституционният съд е дал тълкувателно определение какво означава "олицетворяване на единството на нацията?"

Останалите въпроси към Гешев, цитирани от БНТ, са:

Защо г-н главен прокурор позволихте Божков да избяга от т. нар. правосъдие?;

Може ли да посочите сметките с финансови средства за т. нар. платени протести?;

Защо вместо да разкриете истината за корупционните схеми на Божков с изпълнителната власт и липсващите над 700 млн. в бюджета, както и причините за честите посещения на един ПР, вие се занимавате с интриги?;

Кога ще публикувате чатовете на премиера, министри и депутати с Божков и не само с него?

"Не очаквам отговор, защото сте инсталиран, за да не давате отговори", пише още главният секретар на Президентството.

Споделяне

Още по темата

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?