Президентството към Гешев: Посочете сметките на платените протести

Президентството към Гешев: Посочете сметките на платените протести

Главният секретар на президентството Димитър Стоянов отговори на обвиненията на прокуратурата с 6 въпроса. Той попита главния прокурор Иван Гешев дали може да посочи сметките с финансовите средства на платените протести.

По-рано днес прокуратурата пусна записи на хазартния бос с 18 обвинения Васил Божков, с които държавното обвинение се опита да дискредитира демонстрациите и да покаже, че те са платени от него.

След това в поредното изявление в Туитър, главният прокурор обвини президента Румен Радев в подкрепа за укриващи се обвиняеми.

По този повод Димитър Стоянов пита - "В какво точно се състои подкрепата на президента Радев за определените от главния прокурор като "бегълци от правосъдието?".

"Политици и олигарси да плащат на провокатори, за да употребят гражданската енергия, не е ново. Новото е, че този, който следваше да е обединител на нацията - Радев, подкрепи бегълците от правосъдието", написа Гешев в Туитър.

В отговор Димитър Стоянов попита: "Къде в Конституцията е записано, че президентът трябва да е обединител на нацията" и напомня - Конституционният съд е дал тълкувателно определение какво означава "олицетворяване на единството на нацията?"

Останалите въпроси към Гешев, цитирани от БНТ, са:

Защо г-н главен прокурор позволихте Божков да избяга от т. нар. правосъдие?;

Може ли да посочите сметките с финансови средства за т. нар. платени протести?;

Защо вместо да разкриете истината за корупционните схеми на Божков с изпълнителната власт и липсващите над 700 млн. в бюджета, както и причините за честите посещения на един ПР, вие се занимавате с интриги?;

Кога ще публикувате чатовете на премиера, министри и депутати с Божков и не само с него?

"Не очаквам отговор, защото сте инсталиран, за да не давате отговори", пише още главният секретар на Президентството.

Споделяне
Още по темата
Още от България