Президентството: Увеличението на бюджета се налага заради международни ангажименти

Увеличението на бюджета за администрацията на държавния глава се е наложило заради невъзможността да се изпълни международната програма на президента и вицепрезидента и да се покрият дължими суми към "Авиоотряд“ 28. Това обясни във вторник прессекретариатът на президента ден, след като стана ясно, че служебното правителство ще увеличи бюджета на президентството с близо 1 млн. лева.

От прессекретариата уточняват, че бюджетът за 2014 година е бил намален със 767 000 лева в сравнение с предходната година, а през август с още 544 450 лева.

"При намаляването на финансовите средствата не бяха отчетени вече поетите ангажименти на държавно равнище за участие на различни важни форуми, като например срещите в рамките на ЕС, в 50-ата Мюнхенска конференция по сигурност в Германия, Срещата на върха на НАТО в Уелс, както и договорените от много по-рано двустранни визити, като тези в Китайската народна република, Държавата Катар, Великобритания и др. До края на годината предстоят множество други важни международни форуми и срещи, за които България е поела ангажимента за участие на ниво президент", посочват от президентството.

Оттам уточняват още, че независимо от готвеното увеличение, бюджетът е по-малък от този за 2013 година с 331 450 лева.

Споделяне

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?