При две акции на МВР и ДАНС са заловени огромно количество оръжия и амфетамини

Снимка: МВР

Огромно количество оръжия и амфтамини са заловени при две спецоперации на МВР и ДАНС, стана ясно в петък по време на специална пресконференция на заместник главния прокурор Борислав Сарафов, главния секретар на МВР Георги Костов, шефа на ГДБОП Ивайло Спиридонов, директора на СДВР Младен Маринов и зам.-шефа на ДАНС Олег Петров.

При едната акция в столицата е задържан 24-годишен мъж, в чийто автомобил е открито автоматично оръжие. При последвалия обиск на постоянния му адрес във Варна разследващите изземват автомат "Калашников", 6 пушки, друг автомат, автоматичен пистолет, 17 пистолета със заличени номера, револвер, 34 цеви, 27 пълнителя, 32 метални елемента за оръжие, както и 522 патрона от различен калибър.

По време на другата операция на службите са заловени общо 108 кг амфетамини. В момента на наркосделка в Пловдив са арестувани деветима души, от които шестима българи, двама йорданци и един сириец. В автомобила им са открити близо 50 кг амфетамини. При последвалото претърсване на стопанска постройка в Петърч е намерено и иззето останалото количество от синтетичната дрога.

Споделяне

Още от България