При инцидент със самолет в Сочи пострадаха 18 души

При инцидент със самолет в Сочи пострадаха 18 души

Осемнайсет души, сред които три деца, са пострадали при инцидент със самолет на международното летище в Сочи през изминалата нощ, съобщи ТАСС, като цитира  данни от министерството на здравеопазването на Русия.

Първоначално беше съобщено, че един човек е починал, а шестима са пострадали от отравяне с въглероден оксид при инцидента.

Починалият мъж не е бил на борда, той е бил служител на летището, починал е от сърдечен удар при транспортиране в болница.

По данни на министерството на извънредните ситуации, Боинг 737-800 на авиокомпания "ЮТеър", пристигнал от Москва, при кацането е излязъл от пистата и се хлъзнал в река, при което било разрушено крилото и колесникът му и се запалил левият двигател. В резултат от избухналия пожар е изгоряло лявото крило и била повредена носовата част.

На борда имало 164 пътници и шестчленен екипаж, които са евакуирани, уточни авиокомпанията.

В района на летището преди кацането е имало гръмотевична буря с проливен дъжд и силен вятър с пориви до 23 м/сек, съобщи метеорологичната служба.

Южната транспортна прокуратура в Ростов на Дон е започнала разследване на инцидента. Представител на местните спешни служби уточни пред ТАСС, че първоначално са били хоспитализирани 11 пострадали, от които сега остават в болница четирима.

Споделяне

Още от Свят