При съвместна операция на ватман и полиция бе задържан крадец

Ватман на трамвай №9 е оказал голяма помощ на служителите на реда при задържането на крадец, съобщава пресцентърът на МВР в сряда.

Преди ден около 15,00 часа пред блок на бул. "Черни връх" 55-годишна жена била нападната от непознат. Той започнал да я души, откъснал от врата ѝ златен синджир и побягнал.

Секунди по-късно жената се обърнала за помощ към полицейски инспектор, когото видяла наблизо. Униформеният веднага сигнализирал в столичното Четвърто районно управление на МВР, откъдето било изпратено подкрепление и били организирани бързи заградителни действия, описват случката от ведомствения пресцентър.

Докато полицаите "заграждали“, ватманът забелязал, че в мотрисата му се качва съмнителен мъж. Служителят на Столичната компания за градски транспорт действал хладнокръвно и веднага се обадил по мобилния си телефон в полицията.

По всичко личи, че и дежурният в районното е изключителен професионалист, защото дал ценни указания на ватмана. Казал му да кара бавно, да не отваря вратите и да спре на определено място, за да бъде задържан съмнителният пътник.

Така ватманът оказал изключително съдействие на служителите на реда, а при обиска в съмнителния пътник (Р.М. на 27 г.) е намерен синджирът на пострадалата. След направената справка е установено, че Р.М. е от русенско село и многократно е регистриран за извършени кражби на територията на областите Русе и Варна.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?