При строги санитарни мерки в Южна Корея се провеждат избори

При строги санитарни мерки в Южна Корея се провеждат избори

При строги санитарни мерки в Южна Корея в разгара на коронавирусната пандемия в Южна Корея в сряда се провеждат парламентарни избори, съобщи Ройтерс.

Близо 14 000 избирателни секции бяха отворени в 06.00 часа местно време след като бяха дезинфекцирани, а избирателите бяха задължени да носят маски. На входа им се мери температурата и онези, които имат над 37,5 градуса, са пренасочвани в специално обособени секции. Всички избиратели трябва да използват дезинфектант за ръце и гумени ръкавици, когато пускат бюлетината си и да поддържат дистанция от един метър помежду си.

В петък и събота се проведе предсрочно гласуване, за да се избегне струпване на хора през днешния ден.

По данни на Централната избирателна комисия (ЦИК), цитирана от телевизия Кей Би Ес, за пръв път от 2004 г. избирателната активност е надхвърлила 60 на сто, достигайки 62,6 процента към 17 ч. (11 ч. българско време). Гласували са общо над 27,5 милиона от регистрираните 43,99 милиона избиратели, включително участвалите в предсрочното гласуване.

В Южна Корея общият брой на случаите на коронавирус достигна 10 591, а починалите са 225. От началото на разпространението на коронавируса в страната са излекувани 7 616 души. Отбелязва се, че броят на заразените вече десет поредни дни остава на равнището от около 50 или по-малко. На 29 февруари, в пика на епидемията, това число превишаваше 900. При все това здравните органи са в повишена готовност, посочва Центърът за контрол и профилактика на заболяванията.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус