Приближен на Георги Гергов с апетити за зам.-министър на икономиката

Мъжът на Поли Карастоянова – Аспарух Карастоянов - се е прицелил в овакантения от Корнелия Нинова пост на заместник-министър в икономическото ведомство, съобщи в петък електронното издание „Пловдив онлайн”. Поли Карастоянова се превърна в един от най-близките хора на пловдивския бизнесмен. Тя беше назначена за мениджър “Пазари и развитие” в Пловдивския панаир през пролетта на тази година, като паралелно с това е дясната ръка на Гергов в Националния борд по туризъм и новосъздадената Конфедерация на туристическата индустрия. Поли Карастоянова е и международен секретар на партията на Александър Томов Българска социалдемокрация.

Според източници на пловдивското електронно издание, Аспарух Карастоянов се е провалил като търговски представител на България в Кувейт, страната на черното злато, и е създал лошо име на експеримента търговското представителство да се осъществява чрез публично-частно партньорство.

Запознати твърдят, че след като се отказа от надпреварата за кмет на Пловдив, единственото усилие на Георги Гергов е насочено да запази и утвърди позициите си в Пловдивския панаир. Желанието на пловдивския бизнесмен било да има възможно най-голям брой близки общински съветници в следващия местен парламент, които да запазят смесеното му дружество с община Пловдив, чрез което той участва в панаира. Ако Аспарух Карастоянов заеме овакантения зам.-министерски пост, той ще влезе и директно в управата на Международния пловдивски панаир като представител на държавата.

От „Пловдив онлайн” припомнят, че кариерата на Аспарух Карастоянов започва като морски помощник-капитан, после е съветник на члена на Политбюро на ЦК на БКП Георги Йорданов, а след това – финансов посредник и комисионер.

Споделяне

Още от Бизнес